Marchigiana Fokbedrijf MTS Rijken

Marchigiana Fokbedrijf MTS Rijken

empty

Over ons

In 1989 is Marchigiana fokbedrijf Rijken begonnen met het fokken van Marchigiana koeien. We hebben daarvoor al met verschillende rassen gefokt, maar steeds waren er beduidende nadelen: koeien met moeilijke karakters, veel keizersneden, lage groeisnelheid enzovoort. We bleven steeds zoeken naar het ideale ras, en we vonden dat dus in 1989.
In eerste instantie begonnen we met 2 koeien (moeder en dochter). De Moeder (DINDA) had al een kalf ( LUNA) en de dochter (FORMA) was drachtig. Deze dieren komen van een topfokker uit Italië. 
 
Onze visie is “ als je met iets begint, begin dan met iets goeds”. Goed uitgangsmateriaal is een fundament onder je fokkerij. In 1991 is van dezelfde Italiaanse fokker ook zijn laatste dier gekocht (MAGA). Met deze koeien en hun nakomelingen zijn door ons, en andere fokkers ,al zeer veel successen behaald. 

In 1998 besloten we 2 nieuwe bloedlijnen te importeren zodat we voldoende bloedlijnen hebben om de wensen van onze klanten naar behoren te kunnen vervullen. Dit maal werd er een koe (DONDA) en een kalf (GALASSIA) geïmporteerd. Met deze beesten als aanvulling hebben we voldoende bloedlijnen om op een goede manier verder te fokken. Alle dieren en hun voorouders hebben zich al duidelijk bewezen in Italië.

Door het succes met de Marchigiana’s besloten we in 1992 een stal te bouwen. Dit is een hellingstal geworden. Een zeer diervriendelijk systeem met een altijd fris strobed. In onze stal staan nu ongeveer 100 Marchigiana’s. 

Het succes in Nederland heeft zich uitgebreid naar het buitenland. Er is uit vele landen vraag naar fokvee, sperma en embryo’s. Inmiddels lopen er ook al in verschillende landen Marchigiana’s die hun oorsprong vinden in Flevoland. 

Naast het verkopen van fokvee, embryo’s en sperma houden we ons bezig met de verkoop van vlees. Door de uitstekende kwaliteit vinden steeds meer consumenten de weg naar Marchigiana fokbedrijf Rijken voor een lekker stuk vlees en/of een overheerlijke barbecueschotel. 

Met de Marchigiana hebben we een vleesras in huis dat zich zal blijven bewijzen in zowel Nederland als zeker ook in andere delen van de wereld. 
Fantastische dieren , die het uitstekend doen in de fokkerij en zorgen voor een goede afzet van smaakvol cholesterol arm vlees..

 
{literal} {/literal}